ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

wine_1802838bΒασικός κανόνας είναι η προβολή τόσο του κρασιού όσο και του φαγητού. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ακολουθούν τον συνδυασμό του κρασιού με το φαγητό για να μπορέσει να υπάρχει μια αρμονία ανάμεσα στα δύο.
Άρα πρέπει να υπάρχει μια συνάφεια οξύτητας και μαλακότητας φαγητού και κρασιού,της σύστασης του φαγητού με την τανίνη του κρασιού και των χρωμάτων  και των δύο.

**[η τανίνη είναι ουσία που βρίσκεται στο φλοιό του σταφυλιού . Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι η τανίνη είναι συνυφασμένη με την παλαίωση του κρασιού. Επειδή είναι ένα από τα ισχυρότερα φυσικά συντηρητικά, όταν βρίσκεται σε υψηλή περιεκτικότητα στο κρασί, του δίνει μεγάλη δυναμική παλαίωσης.Παράλληλα, όσο το κρασί παλαιώνει, οι τανίνες του μαλακώνουν και, όπως λέγεται, στρογγυλεύουν.]
Η σειρά σερβιρίσματος του κρασιού βασίζεται σε κάποιους βασικούς κανόνες:

  • Τα κρασιά σερβίρονται µε βάση βαθμού οινοπνεύματος .Ξεκινάμε από τα χαμηλότερης περιεκτικότητας και πάμε στα υψηλότερης .
  • Τα λευκά πριν τα ερυθρά με εξαίρεση τα γλυκά αφρώδη ή τα αρωµατικά.
  • Τα “παγωµένα” πριν τα “της θερµοκρασίας δωµατίου ”. Εξαίρεση αποτελούν τα αφρώδη και τα αρωµατικά που σερβίρονται στο τέλος παγωµένα.
  • Τα ελαφρά πριν τα πλούσια σε γεύση κρασιά.
  • Τα μεγάλα σε ηλικία κρασιά σερβίρονται πάντα μόνα τους και μετα από οποιοδήποτε άλλο κρασί.
  • Τα αφρώδη κρασιά σερβίρονται µε βάση τον τύπο τους. Τα ξηρά στην αρχή και τα γλυκά στο τέλος.stock-footage-hand-that-fades-with-cooking-wine-in-kitchen-restaurant
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s