ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ

 Ο αρτοποιός και ζαχαροπλάστης Φώτης Πούντος κοντά μας με γλυκές γεύσεις.

552836_484064128315875_1839397422_n

Ο Φώτης Πόυντος αποτελεί την τρίτη γενιά από την οικογένεια Πούντου που βρίσκεται στον χώρο του αρτοζαχαροπλαστείου  «Ο Φώτης»  κουβαλώντας μια πείρα 70 ετών,  από παππού σε πατέρα και τώρα στον ίδιο, που συνεχίζει να δημιουργεί  συνταγές, με αφοσίωση στο τέλειο αποτέλεσμα και την απίθανη γεύση κρατώντας μία παράδοση για  δεκαετίες. Με μεγάλη αγάπη σε αυτό που κάνει και με το μεράκι ενός νέου ανθρώπου με σύγχρονες ιδέες και επιχειρηματικό δαιμόνιο συνεχώς εξελίσσεται στη δουλειά του  παρακολουθώντας ότι καινούργιο αφορά το επάγγελμα του συμμετέχοντας σε  εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος .Ξεκινώντας από τα 10 διαφορετικά είδη ψωμιού που διαθέτει ,τα παξιμάδια ,τα κουλούρια και τις πίτες όλα χειροποίητα αλλά και τα γλυκά έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο χώρο του μέσα από την μεγάλη γκάμα που διαθέτει αλλά και την εξαίρετη ποιότητα του χρησιμοποιώντας πάντα αγνά και φρέσκα υλικά.
Σημαντική θέση στα  γλυκά του είναι τα  εδέσματα που βασίζονται στο μοναδικό φιστίκι Αιγίνης, αλλάκαι  το περίφημο λικέρ φιστίκι με το λεπτό άρωμα, παραδοσιακό ποτό φτιαγμένο αποκλειστικά με φιστίκια Αιγίνης.
Ο Φώτης Πούντος θα είναι κοντά μας στο 7ο σεμινάριο μας για να μας δείξει πως να φτιάχνουμε ιδιαίτερα γλυκά για την Σαρακοστή και την Λαμπρή βασισμένα  στην παράδοση της οικογένειας του και να μας μάθει μυστικά και τεχνικές του επαγγέλματός του.
199937_164378270284464_8224100_n 62968_119141041474854_4023501_n

10368206_652611384794481_8054365247589897581_n          60511_119138828141742_187848_n

Η Κατερίνα Ρεμούνδου στο «ΚΑΠΠΟΣ ΕΤΣΙ» ξανά με «ΖΥΜΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΕΣ» από την Ελλάδα.

s19 s25
Μια γυναίκα που αποφάσισε να ασχοληθεί με την μαγειρική στα 40 της χρόνια αφήνοντας πίσω της την πόλη της Αθήνας και την δουλειά της σαν διευθύντρια διαφήμισης στο «Αθηνόραμα».
Μία σειρά από γεγονότα οδήγησαν την Κατερίνα Ρεμούνδου στην γενέτειρα της την Άνδρο όπου και γίνεται σύντομα μόνιμός κάτοικος του νησιού και αποφασίζει να διαμορφώσει το παλιό καφενείο του παππού της του Ζοζέφ, στο ορεινό χωριό Πιτροφός της Άνδρου, σε ένα εστιατόριο σαν το σαλόνι του σπιτιού της. Καθόλου τυχαίο που ασχολήθηκε με το φαγητό αφού είναι βαθιά επηρεασμένη από την  οικογενειακή της παράδοση που είχε να επιδείξει πάρα πολύ καλούς μαγείρους όπως θυμάται η ίδια καθώς και από τις αναμνήσεις των ταξίδιων που έκανε  μαζί με την οικογένεια της για να γευτούν τοπικές κουζίνες και να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας για τις συνταγές τους.
Δυναμική και γεμάτη χιούμορ έχει ως αρχή της να χρησιμοποιεί αυθεντικά ελληνικά προϊόντα στις συνταγές της και κυρίως από το νησί της Άνδρου. Όλα τα υλικά των συνταγών της είναι απευθείας από τον τόπο της δίνοντας ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα σε κάθε φαγητό της. Η κουζίνα της Κατερίνας, φιλοξενεί ό,τι φρέσκο κόβει από τα χωράφια και τον κήπο της, κι ό,τι της φέρουν οι αγρότες συμπατριώτες της .
Στην κατσαρόλα της μπαίνουν δύο, το πολύ τρία φαγητά, κι αυτά είναι που απαρτίζουν το βασικό καθημερινό μενού. Λαδερά, πίττες, φρέσκο ψωμάκι, ντόπια τυριά, η διάσημη Ανδριώτικη φουρτάλια, και σαλάτες πλούσιες, με γλυκιές ντομάτες, φρέσκα χορταρικά, αγνό λαδάκι και ρίγανη που σε ξετρελαίνει με τη μυρωδιά της. Η φουρτάλια, ένα από τα πιάτα κατατεθέν της Ανδριώτικης κουζίνας, δεν είναι μια κοινή ομελέτα. Βασικά συστατικά της είναι το λουκάνικο, οι πατάτες και τα μυρωδικά, όμως απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί θα βρείτε διάφορες παραλλαγές της. Άλλα πιάτα που ετοιμάζονται συχνά στου Ζοζέφ, είναι οι περίφημοι κολοκυθοκεφτέδες με τυρί βολάκι, τα σκορδομακάρονα, το κατσικάκι στον φούρνο με φρέσκια ρίγανη, το αρνάκι που γιαχνίζεται με την αγουρίδα (φωτογραφία), η μινιμαλιστική λαδένια & τα αξέχαστα γεμιστά της Kατερίνας.
Η φήμη της πλέον έχει ξεφύγει από το νησί και καλείται να μαγειρεύει όπου την καλέσουν σε ανθρώπους  που σέβονται την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα. Ταυτόχρονα μέσω του private dinning  μαθαίνει όσους θέλουν παραπάνω πράγματα για το καλό και ποιοτικό φαγητό. Στηρίζει την όλη της ιδέα στον συνεχή αναζήτηση γνώσης για την πρώτη ύλη και τα λαογραφικά στοιχεία που συνθέτονται γύρω από το κάθε  υλικό πιστεύοντας πάντα ότι η προετοιμασία ενός γεύματος αποτελεί το 80% μιας διαδικασίας.
Όπως έχει πει και η ίδια «η μαγειρική δεν είναι ούτε hobby ούτε επάγγελμα. Είναι ευζωία. Είναι ο τρόπος να μοιράζομαι συναισθήματα και πάνω απ’ όλα είναι και feeling. Πιστεύω ότι η διατροφή μας πραγματικά επουλώνει και γιατρεύει».
Την περιμένουμε λοιπόν ξανά με μεγάλη ανυπομονησία κοντά μας να κάνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο την Τετάρτη  11 Μαρτίου  2015 στο χώρο του εστιατορίου μας για να μας κάνει ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα μέσα από ζυμώματα,πίτες και γλυκά και για να μας γεμίσει με τις ευωδιές και τα αρώματα των μοναδικών συνταγών της.

Πηγές: http://www.mustonline.gr , http://www.myandroshotel.com/s35    s49

Πηγές: http://www.mustonline.gr , http://www.myandroshotel.com/

Η ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΤΖΗ ΣΤΟ 4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

31735_132135360134686_1313005_n

Στο 4ο Σεμινάριο Μαγειρικής και Γαστρονομίας ,ο Δημήτρης Κάππος έχει καλεσμένη την γνωστή στους Αιγινήτες Οινολόγο και συγγραφέα, κα Μαρία Τζίτζη.
Η κα Τζίτζη έχει γεννηθεί στον Πειραιά και ζει  «από πάντα στο Μοσχάτο», όπως λέει η ίδια αλλά η καταγωγή της  είναι καθαρά νησιωτική, από την Αίγινα, εξαιτίας του πατέρα μου και από την Άνδρο λόγω της μητέρας μου.
Με σπουδές  στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας , έχει εξειδικευτεί στην οινολογία και την χημεία Περιβάλλοντος.Σαν ελεύθερος επαγγελματίας διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας όπου παρέχει υπηρεσίες σαν σύμβουλος οινολόγος και χημικός. Καθηγήτρια οινολογίας και χημείας τροφίμων, με δεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με την ιδιωτική σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων LE MONDE , όπου και είναι υπεύθυνη σε θέματα οίνου του Εκπαιδευτικού Ομίλου. Είναι γευσιγνώστρια και έχει πάνω από 40 συμμετοχές σαν κριτής, σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, σε ολόκληρο τον κόσμο. Άρθρα της δημοσιεύονται κατά καιρούς, σε περιοδικά, εφημερίδες και το διαδίκτυο. Έχει τιμηθεί από το Γαλλικό κράτος με το τίτλο του Ιππότη Chevalier dans l’ordre du Merite Aglicole
Όμως για την Μαρία Τζίτζη η οινολογία δεν αποτελεί  την μόνη της αγάπη .Η ενασχόληση με την συγγραφή βιβλίων αποτελεί μια ακόμα δραστηριότητα της .Τα βιβλία της έχουν άρωμα κρασιού και όπως επισήμανε σε μια συνέντευξη της στην κα Μάρθα Κορινθίου «Υπάρχει κάτι κοινό ανάμεσα στην ανάγνωση ενός βιβλίου και τη γευσιγνωσία ενός κρασιού. Είναι η αγωνία για το παρακάτω. Όταν δοκιμάζεις ένα κρασί, πρώτα το κοιτάς, μετά το μυρίζεις και στο τέλος το γεύεσαι. Σε κάθε κίνηση όμως που κάνεις και κατά την διαδοχή των αισθήσεων, πάντα φαντάζεσαι η ακόμα και ανυπομονείς για το μετά. Είναι η γεύση αντίστοιχη της όσφρησης; Είναι τα αρώματα ανάλογα των χρωμάτων; Ποια είναι η επίγευση του; Το ίδιο και με ένα βιβλίο, ότι και αν πραγματεύεται, όποια και αν είναι η γραφή του, σου γεννάει συνέχεια την απορία. Που το πάει; τι θα γίνει; πως θα τελειώσει».Το 2012, το βιβλίο της «Σαν Κρασί» βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Είναι επίσης η συγγραφέας των βιβλίων «Στοιχεία οινολογίας – η τέχνη του οινοχόου» και «Σκοτεινό κελάρι».
Στο σεμινάριο θα μας οδηγήσει βήμα –βήμα  να γευτούμε και να αισθανθούμε τις γευστικές αποχρώσεις  6 επιλεγμένων κρασιών σε συνδυασμό με 6 διαφορετικά γευστικά  πιάτα .

 

 

 

Η Κατερίνα Ρεμούνδου στο «ΚΑΠΠΟΣ ΕΤΣΙ» με γεύσεις & αρώματα                                                               Χριστουγιέννων.
DSC04589

Μια γυναίκα που αποφάσισε να ασχοληθεί με την μαγειρική στα 40 της χρόνια αφήνοντας πίσω της την πόλη της Αθήνας και την δουλειά της σαν διευθύντρια διαφήμισης στο «Αθηνόραμα».
Μία σειρά από γεγονότα οδήγησαν την Κατερίνα Ρεμούνδου στην γενέτειρα της την Άνδρο όπου και γίνεται σύντομα μόνιμός κάτοικος του νησιού και αποφασίζει να διαμορφώσει το παλιό καφενείο του παππού της του Ζοζέφ, στο ορεινό χωριό Πιτροφός της Άνδρου, σε ένα εστιατόριο σαν το σαλόνι του σπιτιού της. Καθόλου τυχαίο που ασχολήθηκε με το φαγητό αφού είναι βαθιά επηρεασμένη από την  οικογενειακή της παράδοση που είχε να επιδείξει πάρα πολύ καλούς μαγείρους όπως θυμάται η ίδια καθώς και από τις αναμνήσεις των ταξίδιων που έκανε  μαζί με την οικογένεια της για να γευτούν τοπικές κουζίνες και να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας για τις συνταγές τους.
Δυναμική και γεμάτη χιούμορ έχει ως αρχή της να χρησιμοποιεί αυθεντικά ελληνικά προϊόντα στις συνταγές της και κυρίως από το νησί της Άνδρου. Όλα τα υλικά των συνταγών της είναι απευθείας από τον τόπο της δίνοντας ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα σε κάθε φαγητό της. Η κουζίνα της Κατερίνας, φιλοξενεί ό,τι φρέσκο κόβει από τα χωράφια και τον κήπο της, κι ό,τι της φέρουν οι αγρότες συμπατριώτες της .
Στην κατσαρόλα της μπαίνουν δύο, το πολύ τρία φαγητά, κι αυτά είναι που απαρτίζουν το βασικό καθημερινό μενού. Λαδερά, πίττες, φρέσκο ψωμάκι, ντόπια τυριά, η διάσημη Ανδριώτικη φουρτάλια, και σαλάτες πλούσιες, με γλυκιές ντομάτες, φρέσκα χορταρικά, αγνό λαδάκι και ρίγανη που σε ξετρελαίνει με τη μυρωδιά της. Η φουρτάλια, ένα από τα πιάτα κατατεθέν της Ανδριώτικης κουζίνας, δεν είναι μια κοινή ομελέτα. Βασικά συστατικά της είναι το λουκάνικο, οι πατάτες και τα μυρωδικά, όμως απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί θα βρείτε διάφορες παραλλαγές της. Άλλα πιάτα που ετοιμάζονται συχνά στου Ζοζέφ, είναι οι περίφημοι κολοκυθοκεφτέδες με τυρί βολάκι, τα σκορδομακάρονα, το κατσικάκι στον φούρνο με φρέσκια ρίγανη, το αρνάκι που γιαχνίζεται με την αγουρίδα (φωτογραφία), η μινιμαλιστική λαδένια & τα αξέχαστα γεμιστά της Kατερίνας.
Η φήμη της πλέον έχει ξεφύγει από το νησί και καλείται να μαγειρεύει όπου την καλέσουν σε ανθρώπους  που σέβονται την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα. Ταυτόχρονα μέσω του private dinning  μαθαίνει όσους θέλουν παραπάνω πράγματα για το καλό και ποιοτικό φαγητό. Στηρίζει την όλη της ιδέα στον συνεχή αναζήτηση γνώσης για την πρώτη ύλη και τα λαογραφικά στοιχεία που συνθέτονται γύρω από το κάθε  υλικό πιστεύοντας πάντα ότι η προετοιμασία ενός γεύματος αποτελεί το 80% μιας διαδικασίας.
Όπως έχει πει και η ίδια «η μαγειρική δεν είναι ούτε hobby ούτε επάγγελμα. Είναι ευζωία. Είναι ο τρόπος να μοιράζομαι συναισθήματα και πάνω απ’ όλα είναι και feeling. Πιστεύω ότι η διατροφή μας πραγματικά επουλώνει και γιατρεύει».
Την περιμένουμε λοιπόν με μεγάλη ανυπομονησία κοντά μας να κάνει την έναρξη των σεμιναρίων την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2015 στο χώρο του εστιατορίου μας για να μας γεμίσει με τις ευωδιές και τα αρώματα των μοναδικών συνταγών της.
Πηγές: http://www.mustonline.gr , http://www.myandroshotel.com/

ζοζεφ

3ba669_743ca17aab69443b84d9c214d77a0971

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s