ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ

 xorigos7xorigos8xorigos 5

xorigos 6

ΝΙΚΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΡΙΤΣΑΣ ΕΠΕ

logo-new-DRITSAS-300x164

Είναι ο γενικός διευθυντής της οικογενειακής επιχείρησης ΔΡΙΤΣΑΣ ΕΠΕ. ‘Κληρονόμησε’ το πάθος για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τον πατέρα του. Ο σεβασμός του για την Ελληνική παράδοση ελαιολάδου, σε συνδυασμό με μία προχωρημένη τεχνογνωσία στην επιλογή και παραγωγή ελαιολάδου βρίσκονται στην ‘καρδιά’ της ΔΡΙΤΣΑΣ ΕΠΕ. Η δέσμευσή του είναι να βασίζεται σε αυτές τις αξίες και αυτή την εμπειρία ώστε να μοιράζεται το Ελληνικό ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας Oliv-ena με τον υπόλοιπο κόσμο και να ικανοποιεί τις υψηλότερες προσδοκίες απαιτητικών καταναλωτών.Δραστηριοποιείται στην αγορά τροφίμων από το 1970, με κύριο αντικείμενο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας (premium). Προμηθεύουμε επιλεγμένα εστιατόρια και σουπερμάρκετ στην Ελλάδα με το ελαιόλαδό μας και έχουμε συμμετάσχει σε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων όπως η ‘GreenWeek – Βερολίνου’, όπου καταναλωτές από όλον τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το μοναδικό ελαιόλαδό μας. Το πάθος μας για τις αγνότερες πρώτες ύλες και η υψηλή ποιότητα και ξεχωριστή γεύση του ελαιολάδου μας έχουν εισπράξει επανειλημμένα τα θετικά σχόλια σεφ και καταναλωτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή η θετική ανταπόκριση μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε ένα Ελληνικό ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας για να το μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο.bottle_Oliv_ena_square_newDritsas_Olive_Oil_Bottle_Small

Ο στόχος  είναι η παραγωγή και η διάθεση έξτρα παρθένου ελαιολάδου ανώτερης ποιότητας για να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για εγγυημένο, ποιοτικό ελαιόλαδο. Η προέλευση του ελαιολάδου είναι από επιλεγμένες ελιές της Πελοποννήσου, οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας για παραγωγή και τυποποίηση και οι στενές σχέσεις με τους συνεργάτες τους εγγυώνται για ένα τρόφιμο ανώτερης ποιότητας που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.Εκτός από την Ελληνική αγορά, τα προϊόντα τους ήδη διαθέτουν ετικέτες στα Γερμανικά.

 http://dritsasoliveoil.gr–http://oliv-ena.com/

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

DSCN3203

Ο Αιγινήτης κρεοπώλης Χατζηκωνσταντίνου Γεώργιος με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του κρέατος και με ταξίδια ανά την Ελλάδα έχει πλέον την ικανότητα να ξέρει από ποιόν τόπο και ποια εποχή του χρόνου μπορεί να διαλέξει το καλύτερο κρέας. «Οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ενός ζώου και γι΄αυτό το λόγο επιλέγουμε το ίδιο ζώο από διαφορετικές περιοχές διαφορετική εποχή του χρόνου. Ο πελάτης αυτό το καταλαβαίνει στην κατσαρόλα και στο πιάτο του» μας επισήμανε.Ορεινή Χαλκιδική, Γορτυνία, Ιωάννινα, Κυνουρία, είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που επισκέπτεται για να έχει πάντα ότι καλύτερο  σε ποιότητα και γεύση.

Στο κατάστημα του επί της Αφαίας ,ο κόσμος μπορεί να επιλέξει εκτός από κρέας και ιδιαίτερες γεύσεις σε ζυμαρικά και σπιτικές σάλτσες,σοκολάτες ,πατέ ελιάς,λιαστές ντομάτες,κρασιά  και πολλά άλλα εδέσματα  από μέρη της Β.Ελλάδος

DSCN3202

 ΤΥΡΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΩΡΡΟΥ

sorros1Ο Σαράντης Σώρρος είναι μόλις 24 χρονών και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να ακολουθήσουν ένα παραδοσιακό και ξεχασμένο επάγγελμα ,αυτό του τυροκόμου.Με σπουδές στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων από όπου και αποφοίτησε το 2010 ,συνέχισε τις σπουδές του για ένα χρόνο σε σχολή Κρεοπωλών και Αλλαντοποιίας ενώ έκανε και ένα βήμα πιο πέρα με παράλληλα μαθήματα για την παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών.
Από το 1947 ο παππούς του ο Σαράντης διατηρούσε εκτροφείο ζώων από το οποίο μέχρι και πριν 30 χρόνια έκανε εξαγωγή δικών τους κρεάτων.Το 1960 ο παππούς ξεκίνησε την εμπορία των προϊόντων τους  στο γνωστό μαγαζί της μητέρας του Σαράντη, Επιστήμης, πίσω από την ψαραγορά ,ενώ πολύ αργότερα το 1990 δημιουργήθηκε και το παντοπωλείο πίσω από την Παναγίτσα, στο οποίο θα βρείτε και όλη την γκάμα των τυροκομικών ,των φρέσκων ζυμαρικών και των αλλαντικών που παράγει η οικογένεια Σώρρου.
Αυτή την στιγμή διατηρούν μόνο μία μικρή μονάδα εκτροφείου ζώων που αξιοποιείται  για την παραγωγή του γάλακτος και την κατασκευή τυροκομικών προϊόντων.Με αυτές τις βαθιές οικογενειακές ρίζες στην παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, ο Σαράντης αποφάσισε να  επεκτείνει και να διατηρήσει την παράδοση ξεκινώντας το 2011 μια μικρή μονάδα παραδοσιακής τυροκομίας με σύγχρονες προδιαγραφές στη περιοχή της Κυψέλης, όπου και αξιοποιεί το δικό του γάλα αλλά και γάλα από κτηνοτρόφους της Αίγινας ,στηρίζοντας έτσι τον τόπο και τους ανθρώπους της που έχουν ακόμα ενασχόληση με την κτηνοτροφία.
Με 100% αγνά υλικά ,με πολύ μεράκι ,αγάπη και παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς του  έχει καταφέρει να παράγει  στο τυροκομείο του  9 διαφορετικά προϊόντα.
Το «Γραβιεράκι» από πρόβειο γάλα.
Το «Λαδοτύρι»από κατσικίσιο γάλα ,που παραμένει τουλάχιστον 8 μήνες μέσα στο λάδι, με γεύση πιπεράτη και πικάντικη.
Το «Ανθότυρο» μαλακό τυρί από πρόβειο γάλα.
Την «Μυζήθρα» από πρόβειο γάλα.
Την «Φέτα» από κατσικίσιο γάλα.
Το «Γιαούρτι» από πρόβειο γάλα.
Το «Γαλοτύρι» από φέτα ημέρας ,γάλα και αλάτι.
Τα «Τσιγαρα» βούτυρο από κατσικίσιο γάλα.
Το παραδοσιακό «Γκερεμέζι» από κατσικίσιο γάλα ,τυρί ελαφρώς ξινό σε μορφή κρέμας.
Συγχρόνως παράγει και τυποποιεί φρέσκα ζυμαρικά όπως χυλοπίτες, στριφτάρια, λαζανάκι, μακαρούνες ,βίδες ,κριθαράκι, χορτόσουπα και τραχανά.Στα υλικά του έχει την τελευταία χρόνια προσθέσει και το παραδοσιακό προϊών του νησιού μας, δημιουργώντας συνταγές χυλοπίτας και λουκάνικου με φιστίκι  Αιγίνης.Στα επόμενα χρόνια ο Σαράντης Σώρρος έχει βάλει στόχο να επεκτείνει την μονάδα του για να μπορέσει να διαθέσει τα προϊόντα του και εκτός νησιού αλλά και εκτός Ελλάδος δημιουργώντας μια σειρά πιστοποιημένων εδεσμάτων ,τυριών ,αλλαντικών και φρέσκων ζυμαρικών, στηρίζοντας την τοπική κτηνοτροφία ,την παράδοση και φυσικά τον τόπο του την Αίγινα.Στο μαγαζί του πίσω από την Παναγίτσα εκτός από τα προϊόντα παραγωγής του  μπορείτε να βρείτε και επιλεγμένες ετικέτες  από όλη την Ελλάδα.

sorrossorros2sorros3

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΕΤΡΑΣ»

fotoΤο παντοπωλείο ΠΕΤΡΑΣ γράφει ιστορία στην Αίγινα για πάνω από έναν  αιώνα .Ξεκίνησε με αποκλειστικό εμπόριο την μαναβική,με σκοπό να προμηθεύει το νησί τα οπωροκηπευτικά μιας και τότε δεν υπήρχαν οργανωμένα μαγαζιά του είδους.Όλα τα προϊόντα  ερχόντουσαν από την Επίδαυρο με καΐκια και υπήρχαν μόνο οι πλανόδιοι πωλητές που αγόραζαν την πραμάτια από τα καΐκια και την πουλούσαν στα σπίτια.πετρας 2

Το πρώτο μαγαζί βρισκόταν στην παραλία της Αίγινας ,ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στην θέση που είναι και σήμερα ,δίπλα στην ψαραγορά.Η επιχείρηση είναι  οικογενειακή και  βασίζεται στην συμβουλή του πατέρα του κου Γιώργου Πετρά ότι πρέπει πάντα » να έχεις το καλύτερο για τον πελάτη».Όλα αυτά τα χρόνια  κατάφερε να έχει  σταθερή πελατεία  δίνοντας προσεγμένα και φρέσκα προϊόντα και πλουτίζοντας την γκάμα της με νέα είδη.

Στο παντοπωλείο μπορείτε να βρείτε χειροποίητα ζυμαρικά,εκλεκτά τυριά,μοναδικά προϊόντα από την Κρήτη,μπαχαρικά και βότανα,αλλαντικά  και φυσικά φρέσκια μαναβική.

πετρας 4

πετρας 1

 

Μας στηρίζουν στο νέο μας εγχείρημα, προσφέροντας ο καθένας ξεχωριστά τα προϊόντα τους αλλά και την θετική τους ενέργεια.Τους ευχαριστούμε πολύ!!!

XORIGOI-2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s