ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

 

αφισα β κύκλος copy copyAFISA 1 copy4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ -ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ Η ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΤΖΗ

Ευχαριστούμε την  Οινολόγο κα Τζίτζη για την υπέροχη βραδιά που απλόχερα μας χάρισε.Μία βραδιά πλημμυρισμένη με οσμές, γεύσεις και αρώματα κρασιού οδηγώντας μας στα άκρως ενδιαφέροντα μονοπάτια της γευσιγνωσίας και της οινογνωσίας.

 DSCN3314 DSCN3316

DSCN3318 DSCN3319 DSCN3322BANER MEGALO

 

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ -ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

DSCN3215 DSCN3214 DSCN3213DSCN3216DSCN3220DSCN3227DSCN3228  DSCN3232DSCN3223                  DSCN3222

DSCN3224

DSCN321910941311_968917873120159_3993501645279710918_n

 

3o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Ο ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΘΕΜΑ: «Όλα τα μυστικά για το κρέας».

kreas

Ο Αιγινήτης κρεοπώλης Χατζηκωνσταντίνου Γεώργιος θα είναι κοντά μας στο 3ο σεμινάριο μαγειρικής και γαστρονομίας που διοργανώνει ο chef Δημήτρης Κάππος.

Με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του κρέατος και με ταξίδια ανά την Ελλάδα έχει πλέον την ικανότητα να ξέρει από ποιόν τόπο και ποια εποχή του χρόνου μπορεί να διαλέξει το καλύτερο κρέας. «Οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ενός ζώου και γι΄αυτό το λόγο επιλέγουμε το ίδιο ζώο από διαφορετικές περιοχές διαφορετική εποχή του χρόνου. Ο πελάτης αυτό το καταλαβαίνει στην κατσαρόλα και στο πιάτο του» μας επισήμανε.Ορεινή Χαλκιδική, Γορτυνία, Ιωάννινα, Κυνουρία, είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που επισκέπτεται για να έχει πάντα ότι καλύτερο  σε ποιότητα και γεύση.

Ο κος Χατζηκωνσταντίνου θα είναι κοντά μας να μας «εκπαιδεύσει» να ξεχωρίζουμε τα μέρη του κρέατος, θα μας μιλήσει για ιδιαίτερα κρέατα όπως το αγριογούρουνο και του βουβάλι, θα μας συμβουλεύσει για το πως κάθε κομμάτι μαγειρεύεται με διαφορετικό τρόπο, ποια μπαχαρικά το συνοδεύουν καλύτερα στη μαγειρική καθώς και πολλά άλλα μυστικά και τεχνικές.Παράλληλα μαζί με τον Δημήτρη Κάππο θα μαγειρέψουν για τους συμμετέχοντες συνταγές με μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο.

Στο κατάστημα του επί της Αφαίας ,ο κόσμος μπορεί να επιλέξει εκτός από κρέας και ιδιαίτερες γεύσεις σε ζυμαρικά και σπιτικές σάλτσες από την Ορεινή Χαλκιδική.

kreas1

 

 

 

 

MEGALIUntitled-1Α΄ΚΥΚΛΟΣ:
2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 14 Ιανουαρίου 2015
Συνεχίζουμε μαθαίνοντας για το τυρί και πως μπορούμε να το παρασκευάσουμε στο σπίτι μόνοι μας .Θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την κατασκευή 3 διαφορετικών τυριών υπό την καθοδήγηση του Σαράντη Σώρρου ,τοπικού παραγωγού και θα γευτούμε συνταγές από τους chef μας!
Σας περιμένουμε για μια ακόμα γευστική εξερεύνηση!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ A2

1ο Σεμινάριο- 15 Δεκεμβρίου 2014
Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των σεμιναρίων.Τις επόμενες μέρες θα σας ανακοινώσουμε τους chef που θα συμμετέχουν στον Α΄κύκλο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ CHEF ΤΟΥ «ΚΑΠΠΟΣ ΕΤΣΙ» ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΠΠΟ 

Ο  CHEF του εστιατορίου μέσα από την μεγάλη του αγάπη για το ποιοτικό φαγητό και θέλοντας να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά και τους τρόπους μαγειρικής, αποφάσισε να διοργανώσει μία σειρά σεμιναρίων που έχουν σκοπό  την γνωριμία του κόσμου με την παραδοσιακή ελληνική και διεθνή κουζίνα. Ο κύκλος των σεμιναρίων  αποτελείται από μια σειρά 11 μαθημάτων  και απευθύνεται σε όλους εκείνους που δηλώνουν  λάτρεις της κουζίνας.Θα υπάρχουν θεματικές ενότητες που θα αφορούν συγκεκριμένα θέματα όπως μοναστηριακή κουζίνα,κρασί και φαγητό,ασιάτικη κουζίνα ,δημιουργική κουζίνα και άλλα.

Οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν τεχνικές μαγειρικής,συμβουλές για σωστή επιλογή υλικών και συνδυασμών τους  και συζητήσεις σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Φυσικά δεν θα λείπουν και θέματα τα οποία αφορούν την σωστή παρουσίαση ενός γεύματος τόσο μέσα από το στήσιμο του φαγητού στο πιάτο αλλά μέχρι και την παρουσίαση της διακόσμησης ενός τραπεζιού.

Στην πρώτη μας συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2014 θα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την chef Κατερίνα Ρεμούνδου ,ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ζοζέφ» στην Άνδρο.

Θα βρεθεί κοντά μας για να μας παρουσιάσει μοναδικές συνταγές και τεχνικές μαγειρικής όπως μόνο η ίδια ξέρει.

Σας περιμένουμε όλους στις γευστικές συναντήσεις μας.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s